19.7 C
București
AcasăCasa & GradinaIn functie de ce criterii alegi pompa submersibila potrivita?

In functie de ce criterii alegi pompa submersibila potrivita?

Pe piata exista o gama variata de pompe submersibile din care fiecare utilizator poate alege in functie de nevoile sale specifice. Alimentarea locuintelor cu apa nu se poate face in absolut toate zonele pentru ca nu exista sisteme de distributie.

In asemenea cazuri este nevoie de pompe speciale care asigura ridicarea apei din put cu scopul de a o transporta apa spre instalatia de apa. Pompele de apa de buna calitate aduc o serie de avantaje si unul din cele mai importante este ca permite procurarea apei rapid din surse proprii cum ar fi un lac, un izvor sau o fantana.

O gama variata de pompe submersibile pentru fiecare nevoie

Chiar daca pe piata exista o gama variata de pompe submersibile nu toate sunt potrivite pentru orice si trebuie sa se aleaga exact modelul potrivit. O pompa submersibila poate fi folosita pentru a drena apa sau pentru a pompa apa reziduala si pentru irigatii sau pentru a asigura apa curenta in unele locuinte in care nu exista reteaua de apa. Asa cum spune si numele lor pompele sunt imersate in lichidul care trebuie sa fie pompat si care are si rolul de a raci pompa. Pompele submersibile nu trebuie sa fie folosite in afara apei.

Aceste produse folosesc motoare inchise ermetic in corpul lor cu scopul de a pompa apa cu putere catre suprafata. Pompele de genul acesta se scufunda in pozitii verticale in apa si cu ajutorul rotorului care este actionat cu motorul vor impinge fluidele prin forta centrifuga puternica spre suprafata si vor forma un jet impresionant.

Pompele submersibile sunt recomandate persoanelor care locuiesc la casa si care nu vor plati in plus pentru apa. Acestea pot sa scoata apa din pamant si produsul este cea mai buna optiune in special atunci cand exista si o gradina care va trebui sa fie udata periodic. Pompa aduce apa la suprafata fara efort.

Principiul pe care functioneaza pompele submersibile este simplu deoarece nu necesita multe componente. In primul rand exista carcasa, un element care protejeaza motorul existent in interior si alte elemente de etansere. Dupa aceea sunt componentele care regleaza presiunea apei, valvele si supapele. Motoarele pot fi radiale sau pot fi cu surub. Duzele cu care sunt dotate pompele permit conectarea furtunelor si conectarea conductelor de apa care leaga pompa de exterior.

Pentru ca pompele submersibile sa poata ajuta gospodariile mult timp este necesar sa fie montate corect si folosite in conformitate cu cerintele si cu specificatiile. Sunt necesare si verficarile constante care fac ca echipamentul sa functioneze corespunzator.

Dupa o lunga perioada de functionare pompa trebuie sa fie verificata corect. Aceasta trebuie sa fie deconectata de la sursele de curent si apoi se va verifica principalele componente ale sale si vor fi inlocuite atunci cand prezinta probleme. Este important ca uleiul sa fie schimbat la timp in cazul in care tipul de pompa impune lucrul acesta si apoi se va testa pompa la suprafata, scufundata in apa.

Ultimele articole

Explorați mai mult