19.7 C
București
AcasăCasa & GradinaTipuri de corpuri de iluminat pe care le poti avea in vedere...

Tipuri de corpuri de iluminat pe care le poti avea in vedere la renovarea locuintei

Una dintre cele mai eficiente si economice metode de iluminare a locuintei este repezentata de LED-uri. Cele mai noi panouri LED nu numai ca au un consum foarte mic, ci sunt si foarte elegante si dau un aspect aparte incaperilor in care sunt instalate. Panourile LED rezista mult mai mult decat un bec cu incandescenta la temperaturi scazute sau in cazul umiditatii ridicate. Astfel, utilizatorii nu vor mai schimba becurile atat de des si nu vor mai plati o factura de electricitate atat de mare.

Panourile LED schimba aspectul locuintei

Fie ca isi doresc sa isi ilumineze holul, biroul, dormitorul sau orice alt tip de incapere, panourile cu LED reprezinta cea mai buna varianta in acest sens. Acestea sunt instalate in interior si in exterior, oriunde exista un acoperis sau o terasa. Iluminatul curtii sau iluminatul stradal cu LED reprezinta o alternativa care este din ce in ce mai des imbratisata pentru economiile semnificiative la factura de lumina. Iluminatul LED schimba complet aspectul oricarui spatiu.

In magazinele specializate, precum Instalmen, exista o gama foarte variata de produse, cu dimensiuni diverse si marimi potrivite pentru fiecare incapere in parte. Panourile LED de tavan sunt o optiune ideala pentru incaperile mari, dar si pentru bai. Exista si panouri LED suspendate, care atarna de tavan si sunt utilizate in birouri, unde exista un spatiu mai mare.

Avantajele panourilor cu LED

Aceste corpuri de iluminat pot fi folosite atat in spatii cu destinatie casnica, cat si in spatii comerciale si pot fi direct montate in tavanele suspendate sau incastrate standard, ori se pot monta pe tavanele din beton, de regips sau pe pereti. Iluminarea folosind panouri LED este excelenta pentru birouri, sali de intalnire, pentru magazine si coridoare, pentru sali de clasa si case. Primul si cel mai important avantaj si motiv pentru care oamenii opteaza pentru panouri cu LED este reducerea la jumatate a consumului de energie electrica, comparativ cu solutiile de iluminat echivalente, de tip fluorescent.

Panourile LED sunt ideale pentru sali de clasa, pentru acasa, pentru magazine, coridoare, sali de intalnire, birouri, fiind fabricate la cele mai inalte standarde. Astfel, facturile de electricitate sunt mult reduse, iar energia consumata este injumatatita, comparativ cu fitingurile fluorescente echivalente.

Panourile LED vor inlocui corpurile zgomotoase si vechi din tabla, precum si tuburile toxice folosite. Panourile sunt usor de pastrat si de curatat, ideale pentru incaperile mari, nu au costuri de intretinere, au o durata de viata de 10 ori mai mare decat corpurile fluorescente si dau cu pana la 50% mai multa lumina. Panourile LED au functii anti-orbire si start rapid, nu fac zgomot si distribuie in mod uniform lumina.

Ultimele articole

Explorați mai mult