14.6 C
București
AcasăCasa & GradinaTop 5 avantaje de care au parte persoanele care folosesc peleti

Top 5 avantaje de care au parte persoanele care folosesc peleti

Numarul oamenilor care aleg sa foloseasca peleti pentru obtinerea nivelului de caldura dorit este din ce in ce mai mare. Datorita numeroaselor avantaje pe care aceste materiale le prezinta, ele au urcat foarte repede in topul preferintelor consumatorilor. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele beneficii pe care peletii le prezinta, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung!

Ce sunt peletii?

Pentru inceput, important de precizat este faptul ca peletii sunt obiecte realizate dintr-o combinatie de lemn, de rumegus si de multe alte tipuri de deseuri lemnoase. Mai exact, acestia sunt create numai din materiale naturale bine presate si, in general au un diametru de 6 mm si o lungime de cel mult 30 mm, insa exista si alte tipuri de dimensiuni, pentru ca nevoile cumparatorilor sa fie satisfacute in totalitate.

Peleti – simplu de depozitat

In ceea ce priveste avantajele de care au parte persoanele care folosesc peleti, trebuie sa stie ca acestia sunt foarte usor de depozitat datorita dimensiunii lor. Daca este nevoie, peletii pot fi impartiti in mai multe spatii, in functie de nevoile de zi cu zi.

Nu au nevoie de pregatire

Daca lemnele obisnuite care pana acum erau folosite pentru realizarea focului iarna au nevoie de o pregatire minutioasa inainte de a fi folosite, peletii sunt gata pentru a incalzi orice camin chiar din momentul in care sunt cumparati. Utilizatorii nu trebuie sa astepte sa se usuce si nici nu trebuie sa foloseasca diferite tipuri de substante pentru a-i trata.

O putere calorica excelenta

In ciuda dimensiunii lor, peletii au o putere calorica foarte mare datorita densitatii care ii reprezinta. Practic, toate caminele personale se incalzesc extrem de usor, iar utilizatorii nici macar nu trebuie sa foloseasca foarte multe brichete pentru a obtine rezultatele dorite.

O sursa de energie minunata

Cat despre nivelul de poluare, important de precizat este faptul ca peletii sunt foarte prietenosi cu mediul inconjurator si nu provoaca la fel de multa poluare, asa cum o fac alte tipuri de materiale. Practic, toti consumatorii care isi doresc sa se bucure de un mediu inconjurator mai sigur si mai sanatos pot alege sa foloseasca peletii atunci cand este necesar.

Costuri reduse pentru transport

Nu in ultimul rand, consumatorii trebuie sa aiba in vedere si faptul ca toate costurile necesare pentru transportul peletilor sunt mult mai reduse decat in cazul lemnelor, de exemplu. Acest lucru conduce la practicarea unor preturi mult mai mici.

Tinand cont de toate avantajele de care se pot bucura pe termen lung, oamenii care isi doresc sa aiba caldura in caminele personale peste iarna pot alege sa foloseasca cu incredere peletii.

Este vorba despre o alternativa minunata la metodele clasice de incalzire, care prinde din ce in ce mai mult la publicul larg. Daca initial peletii au fost folositi doar in Statele Unite ale Americii, acestia au reusit sa traverseze oceanul si sa isi gaseasca o piata de desfacere si in Europa, unde oamenii au fost incantati sa descopere noi surse de caldura!

Ultimele articole

Explorați mai mult