19.7 C
București
AcasăAutoVrei sa te bucuri de zapada care tocmai a cazut la munte?...

Vrei sa te bucuri de zapada care tocmai a cazut la munte? Iata cum sa iti echipezi masina!

Aceasta iarna este una dintre cele mai calduroase din toate timpurile, motiv pentru care a fost si foarte saraca in precipitatii, in special cand vine vorba despre zapada. De aceea, in momentul in care meteorologii anunta zile cu ninsoare la munte, cei care sunt mari iubitori ai anotimpului rece si chiar ai sporturilor de iarna, isi planifica o scurta escapada pentru a se bucura de zapada. 

Cu toate acestea, pregatirea pentru o astfel de escapada trebuie sa implice si pregatirea masinii, mai ales ca prezenta zapezii presupune o mai mare atentie la condus, adaptarea vitezei la conditiile meteo si, mai ales, dotarea autovehiculului cu anveloplele potrivite. 

Prin urmare, nu ar trebui pierduta din vedere montarea anvelopelor de iarna, iar cei care inca nu au in dotare acest tip de anvelope, ar trebui sa aleaga unele cu un raport calitate – pret avantajos, cum este gama de anvelope de iarna Hankook

De ce este importanta folosirea anvelopelor de iarna, la munte? 

Legea din Romania prevede ca incepand din luna noiembrie, soferii au obligatia de a-si dota autovehiculele cu anvelope de iarna. Cum insa pe piata exista si anvelope all season, care pot fi utilizate pe tot parcursul anului, multi dintre conducatorii auto opteaza pentru aceasta varianta, pe care o considera mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Cu toate acestea, anvelopele all season nu au aceleasi capacitati de franare – caci aceasta este cea mai importanta in anotimpul rece, cand exista polei pe carosabil – precum anvelopele de iarna. Daca anvelopele all season sunt potrivite pentru a fi folosite in anotimpul rece, dar in special pe drumurile din orase, unde carosabilul este mai usor de curatat, cand vine vorba despre drumuri lungi si, mai ales, la munte, unde a nins, recomandat este sa se foloseasca anvelopele de iarna, pentru un grad mai mare de siguranta in trafic. 

Aceste recomandari se bazeaza pe caracteristicile principale ale anvelopelor de iarna. Acestea sunt realizate dintr-un material moale, care isi pastreaza proprietatile chiar si la temperaturi foarte scazute, sub -25 de grade Celsius. Astfel se poate frana in conditii de siguranta pe un asfalt acoperi cu polei, gheata sau zapada. 

Ultimele articole

Explorați mai mult