11.9 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCând laptele praf este o soluţie bună pentru bebeluşi?

Când laptele praf este o soluţie bună pentru bebeluşi?

Pentru că subiectul lapte praf este foarte controversat şi părerile sunt împărţite, specialiştii s-au gândit să ofere mai multe informaţii despre momentul în care laptele praf reprezintă cea mai bună soluţie pentru bebeluşi. De asemenea, se menţionează faptul că în ciuda opoziţiei, bebeluşul poate fi hrănit cu încredere cu cea mai bună formulă de lapte praf, pentru că o astfel de alegere nu îi va afecta nici imunitatea şi nici bună dezvoltare.

Lapte praf pentru mămicile care nu au suficient lapte

Chiar dacă mai multe voci importante din domeniu susţin că acest lucru este imposibil, sunt şi medici consacraţi la nivel mondial care atrag atenţia asupra faptului că acesta este cu siguranţă un caz posibil. Mămicile care, deşi îşi stimulează lactaţia, nu pot avea suficient lapte astfel încât bebeluşul să se poată hrăni corespunzător, pot opta pentru lapte praf. În fond, este mult mai important că bebeluşul să mănânce bine şi să se hidrateze pentru a evita problemele ulterioare, decât ca acesta să fie hrănit exclusiv la sân, dar în cantităţi insuficiente.

Lapte praf pentru perioada în care mama ia un anumit tratament

Anumite tratamente, cum ar fi şi cele cu antibiotice, impun stoparea alăptării astfel încât substanţele chimice introduse în organism de mama, să nu ajungă şi în corpul bebeluşului. Sunt mai multe medicamente şi plante care determină stoparea alăptării până la încetarea tratamentului. Pentru cei care sunt contrariaţi de această opţiune, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că mama trebuie să îşi menţină starea de sănătate optimă, iar atunci când are nevoie de medicamente va trebui să şi le administreze conform prescripţiei medicului, indiferent de ideile preconcepute ale societăţii din jurul său.

Lapte praf pentru copiii subnutriţi

Sunt mai multe motive pentru care laptele praf este recomandat copiilor subnutriţi:

–    laptele praf are cantitatea necesară de vitamine, minerale şi proteine, conform vârstei copilului, astfel încât acesta să nu sufere diverse carenţe;

–    laptele praf poate fi  în numeroase cazuri de mai bună calitate decât laptele matern;

–    laptele praf poate conţine şi suplimente atunci când este necesar;

–    laptele praf conţine şi bacteriile benefice care ajută organismul să se dezvolte şi care facilitează digestia eficientă.

Toate aceste motive fac ca laptele praf să fie ideal pentru copiii subponderali sau malnutriți, care au nevoie de o alimentaţie specială pentru a se dezvolta frumos.

Lapte praf pentru copiii cu intoleranţă la lactoză

Sunt şi copii care au intoleranţă la lactoză. Aceştia au nevoie de lapte praf fără lactoză altfel vor trebui să suporte efectele intoleranţei, manifestate sub formă de dureri abdominale, balonare, scaun moale şi uneori chiar mici erupţii cutanate. Din fericire, pe piaţă există şi lapte praf fără lactoză special pentru bebeluşi.

Acestea sunt o parte din motivele pentru care laptele praf se poate dovedi cea mai bună soluţie pentru bebeluşi. Lista este cu siguranţă mai lungă şi ceea ce este foarte important de menţionat – mămicile ar trebui să treacă pe lapte praf oricând este necesar fără să se simtă vinovate.

Ultimele articole

Explorați mai mult