19.5 C
București
AcasăLifestyleAvantajele și limitările oferite de o ședință cu psihologul online: ce trebuie...

Avantajele și limitările oferite de o ședință cu psihologul online: ce trebuie să știi?

Apelarea la serviciile unui devine din ce în ce mai populară și cel mai adesea ia forma unui apel video. Este o alternativă excelentă la întâlnirile tradiționale față în față la care nu toată lumea poate sau vrea să participe. Sfaturile psihologului online au multe avantaje, dar și unele limitări.

Care sunt beneficiile utilizării unui psiholog on-line?

Există multe avantaje în utilizarea unui psiholog online. Această metodă îți permite să economisești timp și resurse alocate călătoriei la birou. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care sunt forțate să viziteze un specialist din orașele mici și satele în care utilizarea unui psiholog calificat este limitată. Un psiholog online îți oferă posibilitatea de a obține ajutor fără a părăsi casa, ceea ce va fi apreciat de persoanele cu dizabilități, cu mobilitate redusă, care se luptă cu fobii și alte probleme care îi împiedică să participe la o întâlnire tradițională de specialitate.

Asistența online a psihologului îți oferă o oportunitate mult mai mare de a aranja o dată convenabilă de vizită. În cazul multor birouri, clientul are acces la un calendar electronic unde se poate înscrie la o sesiune la o anumită oră. Această problemă este deosebit de importantă pentru persoanele suprasolicitate, călătorii frecvenți sau cei cu alte îndatoriri. 

Avantajul consultărilor on-line cu un psiholog este, de asemenea, timpul scurt de așteptare pentru întâlnire și, adesea, costul mai mic al serviciului în comparație cu cel efectuat în cabinet. Sfaturile din acest articol îți permit să soliciți urgent ajutor într-o situație în care un specialist se află în concediu medical sau pur și simplu a plecat în vacanță. Datorită unui apel video, el poate oferi clientului asistența necesară de oriunde.

Pentru unele persoane, contactul direct cu un psiholog poate fi jenant și le este mai ușor să vorbească cu un specialist prin mesagerie instantanee în confortul propriei case. Un avantaj neîndoielnic pentru alții va fi discreția contactului și capacitatea de a-l păstra secret de mediul înconjurător. 

Beneficiile menționate mai sus nu acoperă toate beneficiile utilizării sfaturilor unui psiholog on-line. Ei își întăresc convingerea că merită să folosești această soluție în diferite momente dificile din viață. Mai mult, trebuie subliniat faptul că există o serie de studii care confirmă faptul că terapia online nu este nicidecum mai puțin eficientă decât terapia tradițională.

Sfaturile psihologului online au limitări?

Sfatul unui psiholog on-line are unele limitări. Această formă de asistență nu este recomandată minorilor și persoanelor care suferă de o tulburare mintală gravă. În aceste situații, cel mai bine este să alegi o vizită la cabinet. Mai mult, atunci când clientul pur și simplu nu are capacitatea tehnică de a-l implementa, adică accesul la Internet și la mediu. 

Un alt obstacol este lipsa abilităților de bază de operare. Este imposibil să nu fie menționate condițiile care asigură confidențialitatea în timpul întâlnirilor online. Conversația deranjată de telefoane, soneria, zgomotul străzii, copiii care aleargă în cameră vor fi de proastă calitate.

Ultimele articole

Explorați mai mult