19.7 C
București
AcasăStiinta4 etape pentru obţinerea autorizaţiei de mediu anuale

4 etape pentru obţinerea autorizaţiei de mediu anuale

Obţinerea autorizaţiei de mediu este foarte importantă pentru multe tipuri de operatori economici şi multiple categorii de firme. Ea trebuie obţinută urmând anumite etape, ce încep cu pregătirea unui dosar cu informaţii importante pentru regulile impuse de autoritatea competentă, care este Agenţia pentru Protecţia Mediului. Envirocons oferă consultaţie pentru protecţia mediului. Poţi afla pe site toate detaliile legate de viza anuala autorizatie de mediu

Iată cele 4 etape importante pe care trebuie să le parcurgi şi modul în care vei avea parte de autorizaţia dorită:

  1. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să ai un dosar bine pus la punct

Este necesar să ai un dosar foarte bine realizat pentru a putea să obţii viza anuală dorită. Astfel, poţi începe prin prezentarea şi completarea cererii de eliberare a autorizaţiei. Tot în dosar o să cuprinzi şi o fişă de prezentare. Ea are datele unităţii tale, datele foarte specifice ale activităţii pe care o desfăşori. Vei specifica tot în această fișă de prezentare şi datele despre poluanţi, datele specifice ale protecţiei faţă de mediu pe care o să le iei în urma poluării. 

Tot aici o să completezi şi informaţii referitoare la gestiunea substanţelor periculoase sau care poluează, gestiunea ambalajelor sau deşeurilor diverse. Amenajarea teritoriului se încadrează tot în aceste secţiuni ale prezentărilor făcute în dosarul existent. Dacă este cazul, trebuie să menţionezi şi modul în care protejezi aşezările umane din regiunea în care afectează mediul. Există mai multe tipuri de conventii la care România a aderat. Tu trebuie să demonstrezi că iei parte la acestea şi că te încadrezi în regulile emise. Dosarul trebuie depus şi fizic, dar şi în formă electronică. 

2. După ce dosarul tău este pregătit, trebuie să îl depui la autoritatea competentă

APM sau ANPM se vor ocupa de dosarul tău. Tu trebuie să îl depui la aceste autorităţi competente. El o să fie analizat în detaliu şi o să fie respins dacă anumite date nu corespund. O să ai posibilitatea să schimbi anumite date sau să completezi conform legii. 

3. Urmează o vizită la teren

Declaraţia de mediu este importantă atât pentru firme, cât şi pentru protecţia mediului înconjurător. Pentru a obţine informaţii referitoare la declaratie mediu, cauta online. 

După analiza dosarului tău, o să ai parte de o vizită fizică pe terenul la care se desfăşoară activitatea respectivă. Persoana autorizată o să verifice la faţa locului tot ce este prezentat în dosar. 

4. Acum poţi obţine o autorizaţie de mediu

După ce tot ce ai depus o să fie analizat, o să poţi să obţii autorizaţia de mediu, în termen de 90 de zile. 

Ultimele articole

Explorați mai mult