19.7 C
București
AcasăAutoCamioane Mercedes Benz Atego folosite, varianta de a face economii în bugetul...

Camioane Mercedes Benz Atego folosite, varianta de a face economii în bugetul firmei

Camioanele din linia Mercedes Benz Atego sunt cunoscute pentru versatilitatea și fiabilitatea lor în orașe și pe autostrăzi. Această linie este formată din camioane ușoare și semigrele în configurații 4×2 și 6×2, dezvoltate în principal pentru aplicații urbane și rutiere de la distanțe scurte până la mari. 

De unde provine denumirea de ATEGO? Ce înseamnă?

Denumirea „Atego” provine de la un sistem de clasificare intern utilizat de Mercedes Benz pentru camioanele sale. În acest sistem, numele modelului este format din două sau trei litere, care indică categoria și capacitatea de încărcare a camionului. Literele „A” și „T” din „Atego” indică faptul că acesta este un camion ușor-mediu, iar „E” indică că este un model european. „Go” este un sufix care este adăugat la toate modelele Mercedes Benz, care sugerează că acestea sunt gata pentru a merge sau gata de acțiune. Deci, denumirea Atego înseamnă „Camion ușor-mediu european gata de acțiune”

Linia Atego este formată din vehicule în culori de impact vizual deosebit: alb, galben, albastru turcoaz, bleumarin, roșu și negru și în culorile metalice argintiu, albastru jasp, roșu și grafit. De asemenea, clienții pot opta pentru culori speciale sau personalizate, prin intermediul programelor de vopsire speciale oferite de Mercedes-Benz.

Camionul Mercedes Benz Atego oferă următoarele beneficii:

 1. Fiabilitate: Mercedes-Benz este cunoscut pentru fiabilitatea produselor sale.
 2. Performanță: motorul diesel Atego oferă o putere și o eficiență bună.
 3. Durabilitate: vehiculul este construit pentru a rezista la utilizarea zilnică în transportul de marfă.
 4. Confort: cabina Atego oferă un nivel ridicat de confort pentru șofer, incluzând opțiuni de aer condiționat și încălzire.
 5. Siguranță: Atego vine echipat cu caracteristici avansate de siguranță, cum ar fi sisteme de frânare ABS și EBS.
 6. Manevrabilitate: vehiculul este proiectat pentru a fi ușor de condus și manevrat, chiar și în spații înguste.
 7. Economie de combustibil: motorul Atego este proiectat pentru a oferi o eficiență bună a combustibilului.
 8. Capacitate de încărcare: Atego are o capacitate de încărcare bună, care poate varia în funcție de model.
 9. Opțiuni de personalizare: există o varietate de opțiuni disponibile pentru a se potrivi nevoilor specifice ale unei afaceri.
 10. Suport post-vânzare: Mercedes-Benz oferă un suport post-vânzare bun pentru clienții săi, incluzând opțiuni de service și reparații.

Mercedes Benz Atego 14 tone

Foarte populare sunt camioanele din linia Mercedes-Benz Atego 14 tone. Ele reprezintă o variantă a seriei Atego proiectată pentru a transporta încărcături mai mari și a face față cerințelor de transport mai dure.

Acestea sunt echipate cu motoare diesel puternice și cu transmisii automate sau manuale, pentru a oferi performanțe și eficiență maximă.

Atego 14 tone are o capacitate de încărcare de până la 14 tone și poate fi configurat cu o varietate de tipuri de caroserii, precum ar fi platforme sau remorci frigorifice și au un design modern și ergonomic al cabinei, oferind o experiență de conducere confortabilă și sigură. Design-ul cabinei este modern și ergonomic, oferind o experiență de conducere confortabilă și sigură.

La cumpărarea unui camion Mercedes-Benz Atego second hand, ar trebui să iei în considerare următoarele caracteristici ale vehicului ales:

 • Anul modelului și numărul de km parcurși: cu cât este mai nou modelul și cu cât are mai puțini km parcurși, cu atât ar trebui să fie mai fiabil și să aibă mai puține probleme mecanice.
 • Starea de întreținere: asigură-te că ai aflat cât mai complet cu putință istoricul întreținerii vehiculului.
 • Dotările de care dispune: verifică dacă vehiculul are dotările necesare, precum ar fi: sistem de aer condiționat, sistem de navigație, senzori de parcare etc.
 • Starea tehnică: verifică starea tehnică a vehiculului, precum ar fi frânele, suspensia, motorul și transmisia, pentru a te asigura că acestea funcționează corespunzător.
 • Posibilitatea de testare: este recomandat să faci un test de condus pentru a te asigura că vehiculul este confortabil și se comportă bine la drum.

Găsești numeroase anunțuri de camioane Mercedes Benz Atego pe Autoline.ro. Intră acum ca să le analizezi pe îndelete!

Ultimele articole

Explorați mai mult