19.7 C
București
AcasăLifestyleTipuri de blănuri călduroase pentru ierni geroase

Tipuri de blănuri călduroase pentru ierni geroase

A venit iarna așa că trebuie să îți îndrepți atenția către haine mai groase care să te protejeze de frigul de afară. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm să fim feminine. O alegere inspirată o reprezintă orice haină de blană naturală, aceasta fiind de fapt o piesă vestimentară atemporală. Nu ai cum să dai niciodată greș, iar ținutele tale vor ieși din tipare și vor atrage atenția celor din jur.

Tipuri de blănuri

Dacă ești la prima achiziție, trebuie să știi că prețul unui astfel de obiect vestimentar diferă în funcție de blana din care este confecționat. În orice magazin de specialitate, vei găsi blănuri din:

·  Nurcă;

·  Vulpe;

·  Miel;

·  Chinchilla;

·  Vizon Blackglama.

Prețul diferă și în funcție de lungime, nu doar în funcție de materialul din care haina este realizată. Deși prețurile sunt destul de ridicate, privește această achiziție ca pe o investiție de viitor. Blănurile nu se demodează, iar dacă sunt depozitate în condiții optime, ele pot rezistă chiar și 10-15 ani, fără nicio problemă.

Modele în trend

Dacă ești o persoană tânăra, poți opta pentru o geacă de blană naturală pe care o poți asorta cu încredere chiar și unei ținute casual sau pentru o vestă de blană. Vestele sunt preferatele designerilor fiind, în ultimii ani, o prezență constantă pe podiumurile de modă, motivul fiind cât se poate de simplu: versatilitatea lor. Cu alte cuvinte, o vestă poate fi ușor combinată cu o ținută business, casual sau, de ce nu, elegantă. Se poate purta și cu o pereche de jeanși, dar și cu o rochie, contează doar să ai un pic de imaginație și un simt estetic dezvoltat.

Culoarea blănurilor

De regulă, în magazine predomină nuanțele calde de bej, gri, maro sau nonculorile alb și negru, acestea fiind cel mai ușor de asortat. Noi îți recomandăm să ieși puțin din tipare și să încerci și o culoare îndrăzneață, cum ar fi albastru royal, verde sau chiar roz. Nu te conforma standardelor, încearcă să fii unică, să atragi atenția celor din jur și să îți exprimi personalitatea cu ajutorul hainelor.

Un alt detaliu în trend în această perioadă îl reprezintă mânecile ¾. Acestea sunt mult mai rafinate oferind un plus de elegantă ținutelor tale. Conturează-ți outfitul în jurul hainei de blană în așa fel încât aceasta să fie elementul statement al ținutei tale. Optează pentru accesorii minimaliste care nu să iasă foarte mult în evidență și care nu distragă atenția privitorului de la frumusețea blănii.

Odată cu încheierea sezonului rece, asigură-te că haina de blană este depozitată în mod corespunzător. În primul rând, trebuie dusă la o curățătorie profesională pentru îndepărtarea petelor și a urmelor de mizerie. În al doilea rând, trebuie păstrată într-o husă specială pentru a nu se depune praful în următoarele luni. Mare atenție la molii, acestea pot distruge țesătură așa că nu uită să pui un săculeț cu lavandă în dulap. Pe lângă mirosul delicat, lavanda reușește să țină moliile la distanță, protejându-ți astfel hainele. Spor la cumpărături!

Ultimele articole

Explorați mai mult