21.6 C
București
AcasăAfaceriCare este cel mai bun blender profesional?

Care este cel mai bun blender profesional?

Acela de care ai într-adevăr nevoie!

Și cum îți dai seama de asta? Iată doar câteva sfaturi pentru a alege blenderul profesional cel mai potrivit pentru afacerea ta. Citește-le cu atenție și orice întrebări ai, nu ezita să îi contactezi pe specialiștii TC Romania Crown Cool pentru detalii. Din magazinul tcromania.com poți alege mai apoi și modelul de echipament HoReCa de acest fel care îți trebuie în mod real!

Bucătăriile profesionale din restaurante, baruri, cafenele și ceainării trebuie să fie deosebit de atente, atunci când cumpără blendere. Recomandarea de ordin general este aceea de a nu cumpăra modele casnice de astfel de echipamente, deoarece, după cum sugerează și numele, sunt proiectate pentru a fi utilizate relativ puțin. În locurile cu utilizare frecventă, unele modele de acest gen chiar nu trec prima lună de exploatare fără a se strica iremediabil.

Imaginează-ți că într-o zi plină, unde ai clienți cu duiumul, blenderul s-a defectat. Șoc și groază! Câte sucuri ai încetat să faci? Care a fost paguba totală la final? Cu siguranță mai mare, decât diferența dintre un model casnic și un model profesional de blender! Plus durerea de cap de a fi nevoit să explici clienților că în ziua respectivă nu pot obține în unitatea ta sucurile naturale proaspete, dorite de ei.

Blenderele profesionale pot avea o viteză mică sau mare. Cele mici au motorul care se învârte în jurul a 3500 rpm.  Pe de altă parte, modelele mari de blendere profesionale pot avea între rotații mult mai mari pe minut și sunt indicate pentru sucuri de fructe, pulpe și alte produse.

O pizzerie, de exemplu, pentru a prepara sosul de roșii, ar trebui să opteze pentru un model de blender ceva mai mare, dar cu un număr redus de rotații. Va putea face astfel un volum mult mai mare de sos, fără stres.

Unele produse uscate tari, să nu mai amintim de gheață, nu trebuie măcinate într-un blender profesional, decât dacă producătorul menționează clar că este posibil acest lucru. Același lucru este valabil și pentru produsele care eliberează ulei, precum ar fi nucile. Dacă este nevoie, sună la TC Romania Crown Cool și discută cu oamenii de la departamentul de vânzări în acest sens.

Deoarece este nevoie de regulă a fi folosite intensiv (de exemplu într-un bar) sunt indicate modelele de blender cu pahar de plastic, nu cele de sticlă.

Verifică pe site-ul tcromania.com toate modelele disponibile de blendere de acolo, atunci când vrei să achiziționezi asemenea echipamente HoReCa.

Atunci când achiziționezi astfel de echipamente pentru unitatea ta, ia în considerare specificul unității, numărul de vizitatori și meniul.

Cei mai importanți parametri sunt capacitatea bolului, materialul corpului și puterea motorului.

Alegerea echipamentului corect

Pentru a obține dimensiunea potrivită, gândește-te câte băuturi sau sosuri preparate din diverse ingrediente servești clienților în fiecare zi.

Pentru o cafenea mică, al cărei bucătar face 25-50 de porții de supă cremă pe zi, este suficient un echipament care poate conține 1 – 3 litri.

Barurile în care margaritas, fructe sau milkshake-uri sunt la mare căutare vor beneficia mai mult de echipamente tip blender cu recipiente de 1 litru și jumătate până la 2 litri pentru amestecarea componentelor sau modelelor cu două pahare. Realizarea de piureuri din fructe și băuturi cu gheață necesită blendere mari și rezistente.

Poți evita stropirea și poți obține volumul maxim de produs finit, numai dacă umpli recipientul blenderului cu ingrediente pe cel mult două treimi din capacitate.

Putere necesară și suficientă a blenderului profesional

Un aspect important de luat în considerare este puterea motorului caracteristică blenderului. El se află în interiorul bazei echipamentului.

Pregătirea supelor lichide, a maionezei și a sosului nu necesită o putere la fel de mare, precum amestecarea și sfărâmarea/măcinarea simultană a componentelor solide (spre exemplu în cazul în care este vorba de piureuri cu fructe congelate, băuturi cu gheață etc.).

Contează tipul de bază al blenderului profesional? Dar carcasa exterioară?

În interiorul bazei blenderului se află motorul, iar panoul este sistemul de control. Aspectul cazului este ales, de regulă, ghidat de preferințele individuale, mai degrabă decât de considerații practice.

Plasticul este practic, fiabil și ușor de păstrat curat. Cu toate acestea, designul și culoarea modelelor din plastic nu se potrivesc întotdeauna cu echipamentul de bucătărie. Designul carcasei diferă de la producător la producător și depinde de conceptul de marcă. Bazele negre sunt răspândite și totuși nu arată la fel de impresionant ca acelea din oțel, crom și aluminiu.

Oțelul inoxidabil va rezista mult timp, dacă este îngrijit corespunzător. Manipularea dură sau curățarea cu substanțe abrazive are ca rezultat zgârieturi care, în cele din urmă, duc la rugină. Dar cu multă grijă, blenderul din oțel inoxidabil arată minunat și se potrivește în stil cu alte dispozitive și mese metalice din bucătărie.

Suprafața cromată are aceeași rezistență ridicată la uzură și se potrivește perfect în interior, dar necesită o atenție constantă. Carcasa trebuie curățată în timp util, astfel încât să nu lase amprente și particule alimentare.

Capacitatea de programare al unui blender

Un blender profesional are un panou de control cu ​​butoane pentru schimbarea modurilor de lucru. Dispozitivele cu un comutator „Pornit / Oprit” sunt cele mai simple, dispozitivele cu două trepte sunt echipate cu butoanele „Pornit / Oprit” și „HI / LO”, cele cu trei trepte au și opțiunea „Pulse” și adesea un cronometru extrem de util.

Modelele programabile sunt foarte bune în special pentru cluburi și baruri cu trafic mare. Stabilind timpul și viteza, barmanul este sigur că la momentul potrivit procesul de amestecare al ingredientelor de diferite tipuri se va opri automat și el are posibilitatea să acorde atenție mai degrabă clienților, decât blenderului respectiv.

Uită-te acum în catalogul TC Romania Crown Cool și alege de acolo echipamentul tip blender preferat!

Ultimele articole

Explorați mai mult