21.6 C
București
AcasăITCat castiga un programator in 2022, in Romania?

Cat castiga un programator in 2022, in Romania?

Domeniul IT este cunoscut ca fiind unul in care sunt oferite printre cele mai mari salarii de pe piata. In 2022, acest sector este poate si mai atractiv, mai ales pentru cei care manifesta inclinatie, dar si pregatire in programare, avand in vedere ca se remarca o tendinta de crestere a veniturilor, fata de anul trecut. 

Salariul mediu in IT in 2021

In special tinerii care de abia termina facultatea manifesta un interes sporit pentru angajare in companiile de pe aceasta nisa. Primul pas pe care il fac este sa caute joburi in mediul online si sa trimita CV-ul pentru compania si postul unde considera ca s-ar potrivi. Oferte bune de angajare se gasesc la agentiile de recrutare IT, pentru ca la aceste firme, datorita parteneriatelor pe care le au cu companiile, ajung cele mai noi, interesante, dar si cel mai bine platite joburi.

Topul salariilor din Romania este dominat de cativa ani de IT, domeniu in care castigul mediu nominal net creste frecvent. In septembrie 2021, o persoana care obtinea un salariu mediu in IT incasa 8.578 de lei, iar la trei luni distanta ii intra pe card suma de 9.094 de lei, potrivit unor date de la Institutul National de Statistica, dar luand in calcul si ca la final de an sunt acordate prime, de regula.

Potrivit aceleiasi institutii, in luna ianuarie a acestui an, IT-istii au incasat un salariu mediu net de 8.940 lei, cu 10% mai mult decat in ianuarie 2021. 

Salariile pot depasi 4.000 de euro in programare

Se estimeaza ca si in acest an IT-ul va ramane in topul celor mai mari salarii. In afara de salariul mediu deja amintit, unele pozitii sunt mult mai bine platite, in functie de angajator, valoarea lor ajungand si la 4.000-5.000 de euro.

Insa, chiar daca a lucra in IT reprezinta visul frumos al oricarui pasionat de informatica si care isi doreste un job stabil si bine platit, realitatea este ca exista un deficit de talente in acest sector. Statisticile arata ca oferta candidatilor se afla la o treime din cerere, in Romania.

Cei interesati sa se angajeze in IT trebuie sa studieze cu atentie piata si sa profite de ofertele de angajare de pe site-urile recrutorilor.

Ultimele articole

Explorați mai mult