20.8 C
București
AcasăSanatateVitaminizeaza-te cu sucuri naturale delicioase!

Vitaminizeaza-te cu sucuri naturale delicioase!

Mulți oameni depun eforturi zilnic pentru a rămâne în formă, pentru a menține o sănătate bună și pentru a-și asigura longevitatea. Sucurile naturale oferă toţi nutrienţii, mineralele, vitaminele şi fitonutrienții de care organismul are nevoie. Este bine cunoscut faptul că aceste sucuri naturale au un conţinut ridicat de apă în compoziţie, ceea ce înseamnă că fiind incluse în dieta, ele sunt foarte benefice pentru sănătatea atât a adulţilor cât şi a copiilor.

Consumul de sucuri naturale de fructe sau legume va ajuta pielea să îşi menţină elasticitatea şi strălucirea, muşchii să fie cât mai puternici, iar creierul să funcţioneze perfect. De asemenea, sucurile naturale stimulează şi digestia. Cu ajutorul substanţelor nutritive oferite de acestea, se va asigura un tranzit cât mai sănătos. Atât fructele cât şi legumele conţin foarte mulţi nutrienţi, deci consumul în fiecare zi a unui pahar de suc natural va ajuta la menţinerea echilibrului metabolismului şi la întărirea sistemului imunitar.

Importanța sucurilor naturale pentru sănătatea copiilor

Părinţii au rolul de a oferi copilului o alimentaţie sănătoasă şi de a face tot posibilul ca cei mici să beneficieze de toate vitaminele şi mineralele de care organismul lor are nevoie, pentru a se dezvolta armonios.

Importanța consumului de sucuri naturale este una extrem de mare, cei mici refuzând în mare parte să mănânce fructe şi legume. Aşa că, cea mai bună variantă pentru a le oferi aportul necesar de vitamine şi minerale este sucul natural de fructe, spre exemplu deliciosul suc aRoma, care se poate găsi în mai multe combinaţii: suc de mere natural, suc de mere cu piersici, suc de mere cu pere, suc de mere şi soc sau suc de mere şi vişine.

Prin urmare, consumul de fructe și legume sub formă de suc, va face posibilă restabilirea echilibrului acido-bazic şi va preveni apariția bolilor cauzate de acidoză. Sucurile naturale menţin şi un nivel optim de hidratare, care este foarte importantă pentru micuţi.

Beneficiile vitaminei C întâlnită în sucurile naturale

Vitamina C este foarte importantă atunci când vine vorba de întărirea sistemului imunitar. Pentru a se bucura de multiplele sale beneficii, oamenii trebuie să se asigure că aceasta face parte din dieta lor zilnică, mai ales în anotimpul rece.

Consumul de sucuri naturale de fructe poate fi una dintre cele mai rapide modalităţi de creştere a aportului de vitamina C. Citricele se află în partea de sus a listei atunci când vine vorba de alimentele bogate în vitamina C. Aşa că, cei ce au deficit de vitamina C, pot începe să consume sucuri naturale de citrice.

Top 7 beneficii ale vitaminei C:

·                reduce riscul de boli cronice;

·                contribuie la gestionarea hipertensiunii arteriale;

·                reduce riscul de boli ale inimii;

·                previne atacurile de gută;

·                 reduce nivelul de acid uric;

·                 creşte imunitatea;

·                protejează gândirea şi memoria.

Bine de ştiut este faptul că vitamina C este strâns legată de starea de spirit. Majoritatea oamenilor care se simt frecvent obosiţi sau deprimaţi suferă de deficit de vitamina C.

Ultimele articole

Explorați mai mult