4.2 C
București
AcasăFunCe se întâmplă în familiile cu mulți copii? Iată AICI!

Ce se întâmplă în familiile cu mulți copii? Iată AICI!

Când te gândești să-ți întemeiezi o familie este ideal să te ghidezi după cele mai importante calități creștine: credința, nădejdea și iubirea. Dacă vrei să ai o familie numeroasă, cu mulți copii este momentul să te pregătești pentru responsabilitățile care vor apărea în viața ta. În următorul articol vei descoperi care sunt beneficiile din cadrul familiilor creștine de astăzi și cum rezistă acestea.

Familia cu mulți copii este binecuvântată de Dumnezeu

Este adevărat că vremurile nu-ți mai permit să trăiești în lux, însă este important să îți poți întreține familia. Dacă aceasta este numeroasă, cu atât mai mult vor crește responsabilitățile. Pe cât este de frumos când vezi cum crește și se dezvoltă fiecare copil, pe atât este de dificil să menții echilibrul familial. De aceea, se spune: „casa plină de copii este binecuvântată de Dumnezeu”. 

Din experiența persoanelor care au deja familii numeroase se știe că:

  • la primul copil ești atent în orice moment și îl crești după manual
  • la al doilea copil începi să te abați puțin câte puțin de la reguli
  • la al treilea copil și la următorii deja ești mai atent la comunicarea dintre ei și la întreținerea unei strânse legături între toți membrii familiei.

Toate ca toate, se recomandă ca în orice familie creștină să existe Biblia Dumitru Cornilescu de pe stephanus.ro care aduce nu numai o rază de lumină în casă, dar și o serie de învățături pentru toate vârstele.

Când copiii cresc într-o astfel de familie este imposibil să calce pe cărări greșite, mai ales că vor putea urma puterea exemplului.

Cum se menține echilibrul într-o familie numeroasă? Recomandări practice și utile pentru o viață frumoasă

Pentru a trăi în armonie într-o familie este esențial să fii permanent într-o stare de „trezvie” sau să vorbești cu Domnul prin intermediul rugăciunii. Astfel, duhul sfânt coboară asupra ta și a familiei tale când te rogi și faci fapte bune, fie și un zâmbet sincer oferit unei persoane. .

Recomandări pentru menținerea echilibrului din familie:

  • Ai încredere în Dumnezeu de fiecare dată când treci prin diferite încercări și caută să stabilești o conexiune între libertate și responsabilitate.
  • Iubirea aproapelui, chiar și a dușmanului este importantă, mai ales că „dăruind, vei dobândi”. Dacă spui că Îl iubești pe El, este bine să vezi în orice persoană apropiată făptura Creatorului.
  •  Iertarea este esențială în orice relație. Dacă îi spui cuiva să te ierte, vei observa că această persoană se smerește sau conștientizează unde este problema.
  • Educă-ți copiii în spirit creștin, prin puterea exemplului. Se spune că dacă „semeni vânt, culegi furtună”, prin urmare fii un bun model pentru ei.
  • Realizează un echilibru între drepturile și responsabilitățile fiecărui membru al familiei și vei observa că vei obține ajutorul de care ai nevoie.

Când iubești cu tot sufletul și ierți la timp, când ai încredere în Dumnezeu și le deschizi și altora ochii minții pentru a vedea puterea divină la orice pas ești pe drumul cel bun către adevăr..

Prin urmare, bucură-te de fiecare clipă petrecută alături de familie și dăruiește copiilor tăi cel mai nobil sentiment uman: dragostea necondiționată, pe care doar un părinte poate să le-o ofere în viață!

Sursa foto: unsplash.com

Ultimele articole

Explorați mai mult