19.7 C
București
AcasăEconomieDeputatul PNL, Alexandru Muraru, a solicitat Parchetului General să conteste "imediat" decizia...

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, a solicitat Parchetului General să conteste „imediat” decizia de întrerupere a pedepsei colonelului Tudor Stănică

Alexandru Muraru, deputat PNL, a solicitat Parchetului General, duminică, 30 iulie, să fie contestată decizia de întrerupere a pedepsei colonelului Tudor Stănică, fostul şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei comuniste şi „unul dintre principalii vinovaţi pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu”.

„În calitate de deputat în Parlamentul României, aduc în atenţia publică şi a instituţiilor statului o situaţie gravă şi revoltătoare care afectează profund încrederea cetăţenilor în justiţia din ţara noastră. Colonelul Tudor Stănică, fostul şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei comuniste şi unul dintre principalii vinovaţi pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, beneficiază de o întrerupere a pedepsei de 10 ani de închisoare pentru a 20-a oară consecutiv. Această situaţie, care durează de 20 de ani, ridică semne de întrebare serioase cu privire la funcţionarea sistemului nostru judiciar. În lumina faptelor prezentate, solicit Parchetului General să conteste imediat decizia de întrerupere a pedepsei din 16 ianuarie 2023, dată de Curtea de Apel Bucureşti. Este inadmisibil ca un individ condamnat pentru crime atât de grave să fie, practic, amnistiat de la justiţie, invocând afecţiuni medicale, în timp ce victimele şi familiile acestora suferă”, a declarat Muraru, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

„În numele dreptăţii şi al respectului faţă de memoria victimelor regimului comunist, fac apel la toate instituţiile responsabile să acţioneze cu fermitate şi transparenţă în acest caz. Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi, indiferent de rang sau poziţie, iar cei vinovaţi de crime împotriva umanităţii trebuie să răspundă pentru faptele lor. Nu putem permite ca astfel de cazuri să rămână nerezolvate şi să submineze încrederea în statul de drept. În încheiere, îmi exprim solidaritatea cu familia disidentului Gheorghe Ursu şi cu toţi cei care au suferit din cauza regimului comunist”, a mai spus acesta.

Ultimele articole

Explorați mai mult