19.7 C
București
AcasăAfaceriDeţii o fermă de animale? De aici le poţi cumpăra hrană

Deţii o fermă de animale? De aici le poţi cumpăra hrană

O fermă de vite nu este uşor de gestionat, dar la fel de dificil de avut în grijă este şi o fermă de porci sau de pui. Micii fermieri sau, dimpotrivă, fermierii mari au nevoie de hrană de bună calitate pentru animalele din fermele lor, astfel încât carnea şi laptele sau ouăle, în general produsele pe care le dau să fie de bună calitate, animalele să fie sănătoase şi să se poată reproduce în mod eficient.

Pentru că în fiecare an, secetă afectează tot mai mult agricultură, crescătorii de animale trebuie să le cumpere hrana acestora pentru a le creşte în mod corespunzător. O comandă plasată în mediul online pe site-ul de specialitate Carmistin este suficientă pentru o colaborare de succes.

Importanța hrănirii corectă a vitelor

O fermă de vite poate aduce fermierilor foarte mari satisfacţii din punct de vedere financiar şi nu numai. Vitele sunt apreciate atât pentru carne, cât şi pentru lapte şi piele. Vitele nu sunt foarte pretenţioase la mâncare, însă având stomacul format din 4 compartimente, fiecare cu funcţii diferite, este important de ales hrana adecvată.

Vitele sunt crescute atât pentru carne şi lapte în industria alimentară, pentru piele în industria textilă, pentru reproducere în ferme şi ca animale pentru tracţiune, dar mai rar. Hrănirea vitelor din fermă trebuie să susţină procesul complet de digestie. Dacă în primele 150 de zile de viaţă, viţeii sunt hrăniţi cu lapte, direct de la mamă, ulterior hrănirea vacilor este făcută cu nutreţuri suculente, cu furaje concentrate, cu sfecla furajeră, porumb, cartofi, borhot de bere şi chiar orz, trifoi sau lucernă.

Importanța hrănirii corecte a porcilor

Fermele  de porci sunt la fel de apreciate, carnea de porc fiind una din delicatesele care nu lipsesc de pe mesele românilor. Carnea de porc fragedă şi gustoasă se obţine prin hrănirea corespunzătoare a suinelor. După înţărcarea purceilor şi până la dezvoltarea suinelor în mod eficient la maturitate, se pune accent pe alegerea corectă a furajelor şi de raportul de substanţe nutritive necesare asigurării funcţiilor vitale şi nivelelor de producţie pentru fiecare categorie.

Pentru îngrăşarea purceilor, se pune bază pe taninuri şi furaje de bună calitate, precum şi pe nutreţuri suculente de calitate formate din orz, mazăre, floarea soarelui şi altele.

Importanța hrănirii corecte a puilor

Fermele de pui de găină sunt la fel de apreciate pentru că acest tip de carne aproape că nu lipseşte de pe mesele românilor. Puii de carne, dar şi cei rasa mixtă trebuie hrăniţi numai cu hrană de bună calitate, cu cereale de bună calitate provenite din agricultură responsabilă, selecţionate şi fără fertilizatori chimici sau îngrăşăminte periculoase pentru sănătate.

Concret, hrana animalelor devine, la un moment dat şi hrana oamenilor, pentru că substanţele pe care le ingerează sau care le sunt administrate suinelor, vitelor sau puilor au un impact major asupra sănătăţii consumatorilor.

Ultimele articole

Explorați mai mult