32.8 C
București
AcasăSportUn set de gantere ieftine, cel mai la îndemână accesoriu de sport...

Un set de gantere ieftine, cel mai la îndemână accesoriu de sport pentru acasă

Se găsesc acum în magazinele online cu accesorii sportive gantere ieftine, tocmai bune pentru antrenamente eficiente, efectuate chiar în confortul propriei locuințe, care ne scutesc de efortul de a mai ne deplasa până la o sală de fitness și de a mai plăti un abonament ce are de multe ori un preț destul de piperat.

Cu un set de gantere, se pot executa multe tipuri de exerciții eficiente și distractive

În domeniul culturismului, ganterele chiar sunt cunoscute ca fiind mijloace foarte simplu de utilizat și destul de ofertante, în special dacă vorbim de exerciții pentru tonifiere și dezvoltarea musculaturii efectuate acasă.

Greutatea minimă utilizată în seriile de exerciții realizate cu ajutorul unor seturi de gantere cu o greutate fixă este, de obicei, de 2 kg (câte un kilogram fiecare ganteră) și se mărește treptat cu câte 2 kg, pe măsură ce executantul devine mai rezistent fizic.

Ganterele pot fi de două tipuri: solide (turnate), ce nu permit ca o greutatea suplimentară să se poată adăuga pe mâner (sau capetele să se înlocuiască), după cum nici greutatea existentă nu poate scădea sau pot fi pliabile, cu greutăți diverse ce se pot pune la tija principală de susținere și ținut în mână. Dacă preferați gantere solide (turnate), va trebui să cumpărați mai multe perechi cu greutăți diferite deodată sau în timp, pe măsură ce vă îmbunătățiți condiția fizică.

Un set bun de gantere ar trebui să fie suficient de confortabil la mânuire și, mai ales, pentru a nu prezenta un pericol pentru pardoseala încăperii unde ne vom desfășura seriile de exerciții fizice destinate tonifierii și creșterii masei musculare.

Forma ganterelor este și ea importantă. Specialiștii recomandă să ne orientăm în special spre acele gantere care au capete hexagonale, deoarece au avantajul că nu se rostogolesc pe podea, ci rămân stabile acolo unde le așezați sau cad din greșeală.

Pentru începători sunt recomandabile ganterele fixe, deoarece seturile de gantere pliabile, mai ales dacă sunt utilizate în mod frecvent, pot ca să se deterioreze la o manevrare neatentă.


Greutatea ganterelor este esențială la aceste accesorii de fitness, cu atât mai mult cu cât, probabil, la început o să vreți ca să vă achiziționați doar o pereche de asemenea articole sportive.


Cel mai bine ar fi să alegeți două gantere cu o greutate ceva mai mică, deoarece au un preț accesibil și permit realizarea unor exerciții diverse, multe dintre ele chiar amuzante.

Alegeți un set de gantere pe care să le puteți ține ferm în mână


Nu vă repezi neapărat la acele modele de gantere metalice doar pentru că vi se par mai solide și pentru că arată așa, mai strălucitoare. E întotdeauna de preferat un set de gantere cauciucate pentru acasă, deoarece atenuează loviturile atunci când cad pe pardoseală.

Nu ignorați faptul că un mâner din cauciuc este esențial. Nu alunecă și nu se freacă de pielea mâinii neplăcut. Cu toate acestea, dacă nu vă place absolut deloc senzația de cauciuc în contact cu tegumentul sau pur și simplu nu puteți găsi gantere din cauciuc în magazinele de sport (lucru greu de crezut acum, când există atâtea magazine cu articole sportive pe net!), alegeți oricare alte modele de gantere, cel mai important lucru de reținut fiind acela că mânerele lor nu ar trebui să fie netede.

În afară de asta, gândiți-vă cum ar fi ca să vă cadă o ganteră de 3 kg pe un picior. Nu ar fi nicio plăcere, nu e așa? Vreți să vă întăriți starea de sănătate, musculatura și oasele, nu să ajungeți la ortoped ca să vă pună piciorul în ghips!

Ultimele articole

Explorați mai mult