4.2 C
București
AcasăCasa & GradinaSfaturi utile pentru construirea casei tale!

Sfaturi utile pentru construirea casei tale!

Construirea unei case noi poate fi foarte interesantă. Dar mulți oameni consideră că sunt atât de copleșiți de aspectele de proiectare și gestionare a proiectului noii lor case, încât pot fi trecute cu vederea elemente importante, precum cerințele sale electrice. Dacă uitați aceste aspecte, consecințele cu care vă veți confrunta pot varia de la simple neplăceri, până la riscuri majore pentru sănătate și siguranță.

Cu toții ne bazăm foarte mult pe energie electrică și, prin urmare, trebuie să  acordăm o atenție sporită și instalației electrice pentru a fi sigură, funcțională și organizată eficient. Iată cinci lucruri cheie în ceea ce privește electricitatea pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când construiți o nouă casă.

Deși s-ar putea să vă gândiți cum vor fi coordonate camerele și unde vor fi amplasate elementele, este necesar să determinați mai întâi poziția prizelor electrice și a cablajelor pentru dispozitivele electrice. Aceasta trebuie gândită astfel încât să puteți așeza apoi echipamentul electric în locurile corespunzătoare, cu conexiune la electricitate. Consultarea cu un electrician calificat și cu experiență vă poate ajuta să atingeți acest scop.

Un electrician bun va dori să vă audă ideile și apoi se va consulta cu dumneavoastră pentru a veni cu o soluție care să permită prizelor de curent să faciliteze tipul de casă în care veți locui.

Atunci când luați decizii cu privire la electricitatea de care veți avea nevoie în noua casă, este important să vă dați seama că sistemul electric  este alcătuit din serviciul electric, precum și prize de iluminat și o gamă de aparate care sunt cablate. Merită remarcat faptul că serviciul electric trebuie să fie de o dimensiune corectă pentru a se potrivi nevoilor oamenilor care locuiesc în casă. De obicei, o sută până la două sute de amperi sunt necesari pentru o casă și o gospodărie de dimensiuni standard.

În ceea ce privește cablajul în sine, costul angajării unui electrician profesionist este justificat. Există trei sisteme de cablare diferite: cablarea acoperită cu plumb, cablarea suprafeței conductelor și cablarea ascunsă a conductei. Dintre cele trei, cablajul ascuns al conductelor este foarte la modă, deoarece implică ascunderea conductelor în spatele pereților și a tencuielii. Ca urmare, pare mult mai plăcut din punct de vedere estetic. Dar asigurați-vă că discutați cu electricianul despre opțiunea cea cea mai bună pentru casă. În zilele noastre, în care tehnologia este incredibil de avansată, mulți oameni aleg să aibă sisteme mari în scopuri audio, video și de divertisment, precum și birouri la domiciliu. Dacă sunteți o astfel de persoană, este înțelept să aflați mai multe despre opțiunile disponibile pentru sistemul electric al casei dumneavoastră. Poate fi necesar să aveți un sistem avansat de cablare.

Când vine vorba de electricitate, mulți dintre noi suntem îngrijorați de creșterea costurilor și de efectele negative asupra mediului. De aceea, mulți oameni care construiesc case apelează la  un sistem de control ce poate fi utilizat pentru a modera costurile energiei. Astfel de sisteme pot fi controlate de la distanță de acasă și, pe lângă faptul că această variantă este modernă, vă poate ajuta să economisiți bani și vă poate garanta că locuința dumneavoastră este în siguranță atunci când nu sunteți acolo.

Aceste sisteme de gestionare a energiei casnice pornesc de la dispozitive simple care pot controla energia electrică pe care o folosește un aparat și nu va trebui să vă consultați electricianul cu privire la acestea. Cu toate acestea, un sistem mai avansat gestionează și integrează consumul de energie al locuinței în concordanță cu prețul fluctuant al energiei în diferite puncte de-a lungul zilei și poate, de asemenea, să ia în considerare energia solară, pe care o puteți primi instalând panouri pe acoperiș.

Ultimele articole

Explorați mai mult