21.6 C
București
AcasăSanatate4 semne care vă arată că aveți nevoie de terapie de cuplu

4 semne care vă arată că aveți nevoie de terapie de cuplu

A întreține o relație romantică presupune foarte multă muncă, pentru că după câțiva ani, partenerii se pot confrunta cu monotonia, iar problemele își fac simțită prezenta. Este important, însă că oamenii să nu renunțe atunci când întâmpină primele hopuri, ci să se orienteze către terapie de cuplu. În acest sens, cuplurile pot descoperi principalele semne cu ajutorul cărora își pot da seama dacă este momentul să apeleze la un specialist, datorită căruia să se regăsească.

Certurile devin din ce în ce mai frecvente

Toată lumea se ceartă la un moment dat, pentru că oamenii sunt diferiți și au opinii care nu sunt neapărat similare. Atunci când, însă, într-un cuplu, certurile devin din ce în ce mai frecvente, iar momentele fericite sunt înlocuite de unele pline de frustrare și de cuvinte grele, aruncate extrem de ușor, cel mai probabil este momentul că oamenii să încerce terapie de cuplu. Este vorba despre o soluție prin care femeile și bărbații pot descoperi sursa problemelor pe care le au și, în același timp cele mai bune soluții prin care să redobândească armonia.

Frustrarea și tăcerea înlocuiesc zâmbetele

Un alt semn al problemelor dintr-un cuplu este acela că frustrarea și tăcerea pot înlocui zâmbetele și stare de bine de altădată. Atunci când femeile sau bărbații devin închiși în ei înșiși, nu mai comunică și prefera să se închidă într-o lume proprie, în loc să vorbească deschis cu perechile lor, problemele nu fac decât să se adâncească pe zi ce trece. Mergând, însă la terapie de cuplu, oamenii au șansa să se redescopere, să pună punctul pe I când vine vorba despre problemele pe care le au și astfel să ajungă din nou la un numitor comun.

Încrederea nu mai există

Atunci când într-un cuplu nu mai există încredere, înseamnă că prima cărămidă a fundației relației s-a fisurat. Fără încredere, oamenii nu pot trăi în armonie și nici nu pot merge către un viitor frumos împreună. În acest sens, terapia este excelentă : cu ajutorul ei, atât femeile, cât și bărbații pot înțelege care a fost momentul în care și-au pierdut încrederea în partenerii lor, dar și cum pot face să o redobândească. Este adevărat că a câștiga din nou încredere în cineva este dificil, însă nu imposibil.

Gesturile tandre, o amintire

Gesturile romantice sunt esențiale în orice relație, fiind vorba despre clipele în care oamenii se apropie, se deschid unul în fata celuilalt și uită de toate problemele pe care le au în mod normal. Dacă și aceste gesturi dispar treptat, cuplurile încep să se distanțeze, iar răceala se insteaza încet, încet. De preferat este că femeile și bărbații să nu uite niciodată care sunt motivele pentru care s-au îndrăgostit de cei de lângă ei: doar astfel vor putea să continue să-și surprindă partenerii cu lucruri frumoase!

A merge la terapie presupune un efort extrem de mare din partea celor care se află într-un cuplu: ei trebuie să își permită să fie vulnerabili din nou și să înțeleagă care sunt cauzele problemelor cu care se confruntă.

Ultimele articole

Explorați mai mult