32.8 C
București
AcasăAfaceriCe este de făcut în cazul în care cererea de factoring a...

Ce este de făcut în cazul în care cererea de factoring a fost respinsă?

Adesea, respingerea unei cereri aduce numeroase nelămuriri și chiar dezamăgiri. Probabil că ați mizat pe ideea ca cererea să fie acceptată pentru a îndepărta impasul în care se află afacerea dvs. și ceva nu a mers.

Descoperiți, în rândurile următoare, care sunt motivele pentru care cererea a fost respinsă și ce este de făcut în acest sens.

Motive comune pentru respingerea cererii de factoring

Problemele încep adesea cu aplicația în sine. Iată care sunt cele mai comune motive pentru care specialiștii vă resping cererea de factoring:

  • Cerere greu de citit – este unul dintre cele mai frecvente motive. Dacă cineva completează o cerere cu scris de mână ilizibil, este posibil ca specialiștii de factoring să nu înțeleagă. De exemplu, Instant Factoring vă propune soluția de a aplica pentru factoring cu ajutorul unei cereri electronice.
  • Cerere incompletă – Compania de factoring nu va aproba o cerere dacă aceasta nu conține toate informațiile necesare. Este posibil să fi pierdut sau să fi sărit o secțiune din vedere fie din lipsa atenției, fie din cauză că nu doriți să includeți informații negative. Secțiunile incomplete vor provoca o respingere automată, în timp ce informațiile negative nu.
  • Documente lipsă – factoringul solicită includerea unor documente auxiliare. Astfel, companiile sunt nevoite să pună la dispoziție facturi, liste de clienți și alte acte de interes. Dacă această documentație lipsește, cererea nu este completă și va fi respinsă.
  • Informații greșite sau false – este una dintre cele mai grave cauze pentru care o cerere de factoring ajunge să fie respinsă. Dacă există discrepanțe mari, atunci compania de factoring nu va accepta aceste cereri.

Ce este de făcut dacă vă aflați în situația respingerii cererii de factoring?

Din fericire, există câteva opțiuni pentru a trece de acest obstacol:

  1. Refaceți aplicația și retrimiteți-o aceleiași companii de factoring. Dacă cererea a fost incompletă sau ilizibilă, factorul va accepta de obicei o cerere nouă, completă, fără probleme.
  2. Trimiteți o nouă cerere către un alt factor. Dacă factorul actual nu este confortabil cu industria dvs. sau nu este receptiv la o nouă aplicație, puteți aduce cererea dvs. la o altă companie de factoring. Instant Factoring vă oferă posibilitatea de a aplica online pentru un astfel de instrument de finanțare.
  3. Căutați opțiuni alternative de finanțare. Factoringul poate să nu fie o soluție bună pentru afacerea dvs.

Concluzii

Indiferent de motivul respingerii, încercați să nu o luați în mod personal. După ce stabiliți cauza respingerii, veți vedea cum puteți rezolva problema. În această etapă, este mai bine să colaborați cu specialiștii unei firme de factoring (cum ar fi Instant Factoring) care vă pot sfătui cu privire la modul de consolidare a cererii astfel încât să creșteți șansele de acceptare.

Ultimele articole

Explorați mai mult