21.6 C
București
AcasăCadouriTu ți-ai schimbat deja furnizorul de gaze?

Tu ți-ai schimbat deja furnizorul de gaze?

Motivul pentru care unii consumatori nu își schimbă încă furnizorul de gaze naturale, deși sunt nemulțumiți de acesta, este că nu cunosc exact ce implică acest proces.

În realitate, schimbarea furnizorului este mult mai simplă decât pare.

Motive pentru care merită să alegi conectarea la rețeaua de gaze naturale

Gazul natural este o sursă de energie importantă și, dacă este deja disponibil și pentru tine, chiar ai motive să te bucuri. Această sursă de energie poate genera mai mult confort și securitate din punct de vedere al preparării hranei, obținerea apei calde și căldurii pentru casa ta.

Gazul natural furnizat este oricând la îndemâna consumatorului

El ajunge direct la consumator prin conductă. Alimentarea este continuă și se elimină depozitarea lui în butelii. Fiecare imobil are propriul contor de consum, iar factura individuală ajunge la domiciliul fiecărui consumator după prestarea serviciului de furnizare stabilit prin contract.

Gazul natural înseamnă confort

Prin instalarea unui boiler cu gaz natural, este posibil să ai în baie cantitatea dorită de apă caldă și să controlezi temperatura acesteia pe tot parcursul anului și, concomitent, să economisești energie electrică.

Nu riști să rămâi fără gaz în timp ce gătești. Arderea gazului furnizat prin rețea eliberează în atmosferă puține noxe, contribuind la reducerea efectului de seră.

Gazul natural furnizat prin rețea înseamnă siguranță

Instalațiile de gaz respectă cu atenție standardele autohtone în domeniu și sunt autorizate pe baza evaluării echipei tehnice. Deoarece gazul natural este mai ușor decât aerul, este și mai sigur.Dacă există o scurgere, gazul se va risipi rapid dacă există o bună circulație a aerului. Este odorizat astfel încât posibilele scurgeri să poată fi detectate cu ușurință. Întreaga rețea este monitorizată și asistența în caz de urgență funcționează 24 de ore pe zi, permanent.

Gazul natural este o energie curată

Gazul natural este o energie curată care nu produce deșeuri toxice. În loc de funingine și fum negru, eliberează doar vapori de apă și dioxid de carbon. Comparativ cu alte resurse de energie, produce mult mai puțin dioxid de carbon (CO2), ceea ce contribuie la reducerea efectului de seră.

Schimbarea furnizorilor este ușoară și urmează pașii următori:

Selectarea furnizorului de gaze naturale

Atunci când alegi un furnizor, sunt disponibile online suficiente date cu privire la valoarea costurilor anuale la gaze naturale, inclusiv prin intermediul unor aplicații online ce permit compararea acestora. Aplicațiile web afișează totuși doar oferte pentru furnizarea de gaze naturale luând în calcul prețul gazelor naturale.

Ofertele speciale complete și pachetele sunt publicate cu detaliile necesare pe site-urile furnizorilor.

Informarea noului furnizor despre alegerea făcută de potențialul client

Clientul trimite o cerere completată cu un set minim de date noului furnizor prin intermediul unui formular online, e-mail sau stabilește un contact telefonic și își exprimă intenția de a-l alege in calitate de furnizor. Sau se poate prezenta la o sucursală a acestuia.

Mai mult decât atât, clientul poate autoriza noul furnizor să desfășoare toate activitățile necesare în numele său pentru implementarea cu succes a schimbării contractului de furnizare de gaze naturale.

Începerea livrării de gaze de către noul furnizor

După finalizarea procedurii de schimbare a furnizorului, acesta începe livrarea către client în conformitate cu prevederile contractuale ale ofertei selectate.  

Schimbarea furnizorului în cazul în care consumatorii sunt nemulțumiți se face, conform legii în 21 de zile.

Analizează ofertele de pe www.cezinfo.ro  pentru a o descoperi pe cea care ți se potrivește! 

Ultimele articole

Explorați mai mult