14.8 C
București
AcasăFunAvantajele utilizării centralelor termice în condensație

Avantajele utilizării centralelor termice în condensație

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să investească în centrale termice pe gaz, care funcționează pe baza de condensatie, datorită tuturor avantajelor de care au parte cu ajutorul acestor echipamente. Este vorba despre centrale moderne și extrem de eficiente, care ajută la reducerea facturilor pe termen lung, dar și la obținerea nivelului de confort termic optim în fiecare locuință. De aceea, consumatorii pot descoperi care sunt principalele beneficii pe care le pot obține cu ajutorul acestor tipuri de centrale – astfel vor putea decide mult mai ușor care este varianta ideală pentru ei!

Consum redus de combustibil

Un prim avantaj de care se pot bucură persoanele care investesc în centrale termice pe gaz în condensație este acela că în timp, vor observă un consum mult mai redus al combustibilului folosit, decât dacă ar fi optat pentru centrale clasice. De ce? Datorită faptului că eficientă energetică a acestor echipamente poate ajunge până la 108%. Pe termen lung, facturile la gaz, dar și la energie electrică se vor diminua considerabil. Mai mult, consumatorii care folosesc și termostate sunt și mai fericiți, întrucât își vor putea optimiza costurile și mai eficient.

Durata mare de viață

Un alt beneficiu al utilizării centralelor în condensatie este acela că au o durata de viață mai lungă decât cea a echipamentelor termice clasice. Dacă centralele conventionale pot fi folosite, în medie, aproximativ 10 ani, durata de viață a modelelor în condensatie ajunge și până la 15 ani, mai ales dacă sunt întreținute corect.

Emisii și noxe mai mici la toate tipurile de centrale termice pe gaz în condensație

Pe lista elementelor de care consumatorii trebuie să țină cont se numără și faptul că datorită tehnologiilor de ultimă generație, echipamentele moderne sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător și eliberează un nivel mai mic de noxe decât cele clasice. De exemplu, Uniunea Europeană a dat recent directive prin care impun comercianților să comercializeze cu precădere centrale în condensatie, astfel încât nivelul poluării să se diminueze.

Amortizarea investiției durează între 2 și 4 ani

În funcție de spațiile pentru care sunt utilizate, toate tipurile de centrale termice pe gaz în condensatie asigura consumatorilor o amortizare a investiție între 2 și 4 ani. Cum? Prin rezultatele obținute, dar și prin reducerea costurilor pentru facturile la gaz și la curent. Toată lumea își dorește să plătească mai puțin, dar să se bucure de confort termic și de apă caldă în permanentă, așa că, indicat este că oamenii să aleagă cu grijă centralele pe care aleg să le cumpere.

Lista avantajelor de care au parte consumatorii care investesc în centrale dintre cele mai moderne poate continuă, însă cele anterior enumerate se numără printre cele mai importante, de care e bine că oamenii să știe. Mai mult, recomandat este să opteze pentru modelele care vin la pachet cu garanții generoase, astfel încât să aibă certitudinea că pot cere ajutor pentru reparații, dacă este cazul, pentru cel puțin 2 ani de zile.

Ultimele articole

Explorați mai mult