31.3 C
București
AcasăCasa & GradinaUtilitatea unui geam securizat

Utilitatea unui geam securizat

Un geam securizat este obtinut prin procese de incalzire a sticlei urmate de raciri bruste si este, asa cum spune si numele sau, sigur pentru ca ofera protectie contra intrarii prin efractie, actelor de vandalism, dar si in cazul in care se sparge. Sunt tot mai multe persoane care apeleaza la geamuri securizate in diverse contexte si asta doar datorita beneficiilor pe care le obtin.

Geam securizat – obtinere

Un geam securizat este supus unui procedeu de incalzire si racire repetat pentru a isi atinge proprietatile. Prin procedeul acesta sunt eliberate tensiunile din sticla, ceea ce da o mai mare capacitate de rezistenta pentru socurile mecanice.

Sticla securizata are tensiunea interioara foarte bine echilibrata de unde rezulta si rezistenta foarte buna la procesele de indoire sau la socuri de orice fel.

Alte avantaje oferite de geamul securizat

Un geam securizat are o stabilitate foarte buna in momentul in care apar diferente mari de temperatura si, de asemenea, rezista foarte bine la procesele de deformare elastica si plastica la care este supus. Este in general de patru ori mai rezistent decat orice tip de sticla normala. In cazul in care se sparge sticla se va descompune in mici bucati si va anula riscul de accidente. Geamul nu este modificat prin slefuire, gaurire sau prin taiere.

Sticla securizata rezista mult mai bine comparativ cu sticla normala si atunci cand se sparge bucatile rezultate nu sunt taioase ceea ce diminueaza considerabil riscul de accidente.

Tehnologia prin care sticla este securizata se bazeaza pe procese de convectie. Totul se face cu ajutorul unor masini care au controlul perfect asupra cuptoarelor si care garanteaza distributie foarte buna si uniforma a temperaturii in procesul de convectie, astfel incat securizarea sa se faca la cele mai inalte standarde.

Avantajele tehnologiei sunt relevate pentru rezistenta foarte buna la schimbarile de temperatura pe o plaja foarte larga, efectul de irizare, spargerea profilelor de sticla in bucati mici si inofensive si gradul mare de protectie pe care sticla securizata il ofera.

Sticla securizata cunoscuta si sub denumirea de geam securizat, este rezistenta la socuri mecanice, la diferente mari de temperatura, la tentativele de efractie si vandalism si la spargere in general. Se poate intampla, spre exemplu, ca un geam sa fie uitat deschis in momentul in care afara incepe sa bata vantul.

Daca geamul se tranteste si este realizat din sticla normala probabil se va face bucati si se va imprastia in cioburi taioase foarte periculoase in special pentru copii si animale. Daca acest geam este realizat din sticla securizata, cel mai sigur este ca nu va pati nimic si va ramane intact. In cazul in care socul este foarte mare si sticla cedeaza, se va sparge, asa cum s-a spus si mai sus in cioburi mici si deloc taioase.

Avand in vedere rezistenta foarte buna la socuri a geamului securizat, in ipoteza de mai sus cei mai multi producatori garanteaza ca geamul va rezista si va ramane intreg, ceea ce implica costuri reduse mult.

Ultimele articole

Explorați mai mult