3.6 C
București
AcasăDiverseCand este potrivit laptele praf fara lactoza?

Cand este potrivit laptele praf fara lactoza?

Laptele sub forma de pulbere este obtinut prin evaporarea laptelui pana cand raman urme solide din lapte, care sunt condensate si prelucrate in continuare la temperaturi controlate. In timpul procesului de evaporare, se asigura ca substantele nutritive pe care laptele le are in stare cruda nu se pierd. Laptele praf fara lactoza, precum laptele crud, este o sursa buna de proteine, calciu, potasiu, fosfor si alte vitamine.

In continuarea vom prezenta cateva dintre beneficiile pentru sanatate pe care le puteti obtine din lapte praf fara lactoza.

  1. Oase mai puternice

Laptele a fost intotdeauna asociat cu oase mai puternice, calciul gasit in lapte asigura cantitati suficiente din necesarul zilnic de calciu. Calciul si combinatia sa cu ceilalti nutrienti gasiti in lapte (fosfor, potasiu si proteine) sunt necesare pentru a va mentine oasele sanatoase si puternice.

Desi majoritatea persoanelor opteaza pentru laptele praf, noi va recomandam sa optati pentru unul calitiv, in special daca este administrat bebelusilor.

Laptele fara lactoza contine, de asemenea numeroase vitamine din lapte care ajuta la cresterea si diferentierea celulelor, iar Vitamina E ajuta la reglarea sistemului imunitar prin stimularea raspunsului organismului la boli, si nu in ultimul rand Vitamina K ajuta la coagularea corecta a sangelui. Laptele praf poate fi sub gasit diferite forme, cum ar fi laptele praf organic, care este mai sanatos.

Iata care sunt avantajele si dezavantajele pe care le ofera laptele praf din punct de vedere nutritional.

Lista avantajelor laptelui praf fara lactoza

  • Poate fi fortificat

Deoarece laptele a fost evaporat si transformat intr-un „praf”, este un produs usor de fortificat. Numeroase marci de lapte praf au adaugate vitamine, calciu sau chiar fier, astfel incat cantitatea zilnica recomandata a fiecarui element sa fie mai usor de obtinut.

  • Poate fi utilizat in produse coapte

Adaugarea de lapte praf in produsele coapte nu schimba rezultatul retetei. Poate fi adaugat sub forma de pudra sau reformulat si adaugat ca ingredient umed, oferind o anumita versatilitate in bucatarie, insa gustul pe care il ofera este absolut exceptional.

  • Este foarte usor de transportat

Majoritatea produselor lactate sub forma de pulbere vin intr-un recipient etans care pastreaza produsul. Puteti sa-l luati oriunde si sa-l utilizati ori de cate ori este nevoie, fara griji.

  • Ajuta la intarirea sistemului imunitar

Fiecare ceasca de lapte este o sursa bogata de proteine, in special cazeina si proteine ​​din zer. Aceste proteine ​​gasite in lapte sunt considerate „proteine ​​complete”, ceea ce inseamna ca contin toti aminoacizii esentiali care vor permite corpului dvs. sa functioneze la capacitate maxima.

Foarte multi copii sunt alergici la lactoza, motiv pentru care laptele praf fara lactoza este una din cele mai bune solutii pentru a-i oferi copilului tau o sanatate de fier si o alimentatie corespunzatoare.

Ultimele articole

Explorați mai mult