11.7 C
București
AcasăFunCum sa alegi o gradinita buna?

Cum sa alegi o gradinita buna?

Alegerea unei gradinite pentru copilul tau este foarte importanta. Intr-adevar, ea va constitui baza educatiei scolare a copilului tau, dar va fi decisiva si in ceea ce priveste programul si bugetul tau. Prin urmare, este important sa cunosti diferitele criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi prima forma de educatie pentru copilul tau.

Calificarea personalului didactic

Primul element de luat in considerare atunci cand alegi o gradinita Bucuresti este calificarea personalului didactic al acesteia. In special, va trebui sa afli daca profesorii de la scoala sunt titulari sau contractuali. Intr-adevar, cele mai bune gradinite isi pastreaza profesorii pentru o lunga perioada de timp. 

Recompensandu-i cu o experienta deloc neglijabila pentru a-ti educa si invata corect copilul. Faptul ca o gradinita exista de multi ani nu este un indicator al experientei personalului sau si al calitatii personalului sau didactic. Daca ai posibilitatea, afla si daca profesorii scolii care te intereseaza au diploma care le confera statutul de pedagog.

Numarul de elevi pe clasa

Marimea clasei este, de asemenea, un indicator al urmaririi de care va beneficia copilul tau in timpul gradinitei. Cu cat sunt mai putini elevi pe clasa, cu atat va fi mai buna supravegherea si predarea copilului tau, deoarece profesorul va putea dedica mai mult timp fiecarui elev. 

Cele mai bune gradinite au mai putin de opt elevi pe clasa. In cazul unui numar mai mare de elevi, mai ales daca este aproape de 20, afla daca profesorii primesc asistenta in timpul orelor. Intr-adevar, un personal de 7 pana la 8 elevi per profesor este ideal pentru copiii de gradinita.

Disciplina

Aspectul social este, de asemenea, un criteriu care nu trebuie trecut cu vederea atunci cand alegi o gradinita. Va influenta motivatia copilului tau de a merge la scoala. Pentru aceasta, va trebui sa afli cum se aplica disciplina acolo. Disciplina prea permisiva nu este un semn bun, nici disciplina prea stricta. Va trebui sa gasesti un mediu fericit.

Programul scolar

O alta modalitate de a evalua calitatea educatiei oferite de o gradinita este consultarea curriculum-ului acesteia. Acest lucru iti va permite sa ai o idee mai clara despre metodele de invatare si educatie folosite acolo, dar si despre modul in care acestea vor evalua progresul copilului tau.

Siguranta si igiena spatiilor

Siguranta este, de asemenea, un factor determinant in alegerea unei gradinite. Copiii din aceasta grupa de varsta sunt deosebit de vulnerabili. Ar trebui sa te asiguri ca toti copiii vor beneficia de monitorizare si urmarire adecvata pentru a preveni, de exemplu, sa se raneasca. Verifica, de asemenea, igiena si amenajarea localului, pentru a evita orice risc pentru siguranta copilului tau, atat in ​​ceea ce priveste accidentele, cat si sanatatea.

Taxe de bursa

In cele din urma, nu uita ca scolarizarea copilului tau va cere sa ii aloci un anumit buget. Alege o gradinita potrivita posibilitatilor tale. De asemenea, o gradinita cu scolarizare mai mare nu este neaparat mai buna. Cu o scoala mai putin costisitoare, vei avea si posibilitatea de a economisi pentru studiile viitoare ale copilului tau sau de a dedica acest surplus finantarii activitatilor extrascolare pentru el.

Ultimele articole

Explorați mai mult