8.8 C
București
AcasăFunCat de important este echipamentul pentru vanatoare cu arcul?

Cat de important este echipamentul pentru vanatoare cu arcul?

Echipamentul de vanatoare care urmeaza sa fie utilizat trebuie sa fie cel cu care vanatorul este obisnuit si care sa permita utilizarea armelor in mod comod. Un tintas trebuie sa se antreneze cu mult inainte de a se aventura la vanatoare, pentru a reusi. Pe piata exista mai multe tipuri si modele de echipamente de vanatoare care merita cu siguranta toata atentia pentru a fi alese cele mai bune.

Vanatoarea cu arcul si instrumentele necesare 

Puterea necesara a unui arc va varia in functie de animal. Sageata poate fi de orice tip, greutatea sa fiind un factor relevant. Sagetile mai usoare prind mai multa viteza, dar sagetile mai grele, in ciuda faptului ca sunt mai lente, au o penetrare superioara, deci preferabila. Cea mai importanta piesa va fi, fara indoiala, varful de sageata. Vanatoarea animalelor mici, cum ar fi pasarile mici si iepurii de camp, nu necesita atat de mult varfuri de sageata de buna calitate

Cu toate acestea, exista, chiar si pentru aceste animale, este nevoie de arme specifice. Acestea vor lucra pentru a reduce penetrarea si/sau pentru a creste zona de actiune a sagetii. Doi factori sunt fundamentali la un varf de sageata: puterea de penetrare si puterea de deteriorare.

Aceste doua caracteristici sunt in general antagonice. De exemplu, un varf mai larg si/sau cu un numar mai mare de lame provoaca mai multe daune, dar are mai putina putere penetranta.

Acesti factori trebuie evaluati tinand seama, de asemenea, de puterea arcului utilizat si de animalul care urmeaza sa fie doborat.

Tipul de varf ar trebui sa fie realizat dintr-un metal suficient de dur si sa fie intotdeauna foarte bine ascutit, astfel incat nici macar oasele mari ale animalului sa nu fie un obstacol.

In ceea ce priveste puterea de deteriorare, se va tine cont de urmatorul aspect important si anume de faptul ca anumite prazi pot deveni inutilizabile atunci cand varful de sageata este prea distructiv. In momentul in care vanatorul vrea sa colecteze prada pentru diverse scopuri cum ar fi impaierea, reutilizarea blanii sau alte astfel de motive, este important ca prada sa ramana cat mai intreaga.

Ce tehnici se folosesc la vanatoarea cu arcul?

Tehnicile de vanatoare folosind un arc si sageti sunt, in general, similare cu tehnicile de vanatoare care utilizeaza arme de foc.

Exista, astfel, aceleasi tehnici utilizate in vanatoarea cu o arma de foc, cu unele diferente. Principala diferenta este in distanta de la care vanatorul poate obtine o lovitura sigura. Vanatoarea cu arcuri, este in general inferioara vanatorii cu o pusca, spun expertii vanatori iar motivele sunt evidente. 

Niciodata o sageata nu va penetra mai bine pielea unui animal decat un glont, iar in ceea ce priveste distructivitatea glontului, acesta va lasa doar o urma, spre deosebire de arcul cu sageti foarte puternice cu o raza de acoperire mare, care pot sa strice mai mult din prada. Cu toate acestea, exista si persoane pasionate exclusiv de vanatoarea cu arcul si care nu ar trece niciodata la pusti.

Ultimele articole

Explorați mai mult