8.7 C
București
AcasăStiintaÎncepe clasa a V-a? 5 obiecte esențiale pentru un elev

Începe clasa a V-a? 5 obiecte esențiale pentru un elev

Tranziția de la școala primară, la cea generală, în clasa a V-a, reprezintă un moment important pentru orice copil. Nu există nimic care să îi poate pregăti pentru experiențele ce vor urma sau pentru lecțiile pe care le vor învăța, dar există o modalitate de a le face ajustarea mult mai ușoară : prin punerea la dispoziția lor de obiecte indispensabile în clasa a V-a. În calitate de elevi, vor avea responsabilități care pot fi împlinite numai cu ajutorul instrumentelor potrivite. Tu știi care sunt acestea?

Iată cele 5 obiecte esențiale pentru un elev de clasa a V-a!

1. Obiecte de scris

În mod evident, pe primul loc se află obiectele de scris. Dacă până acum era suficient un stilou, de acum, pe lângă acesta și rezervele cu cerneală, va fi nevoie de: pixuri cu gel, creion și radieră, pic, corector, ascuțitoare etc. Varietatea materiilor predate cere ca elevul să poată folosi instrumentele cât mai potrivite pentru fiecare.

2. Papetărie

Următoarele achiziții sunt referitoare la obiectele de papetărie. Astfel, elevul va avea nevoie de diverse caiete pentru școală: atât de caiete mici, cât și studențești, dictando și de matematică. Cei de librariajunior.ro au o selecție de diverse tipuri de caiete, având modele diferite și atractive pentru elevi. De asemenea, îi vor fi folositoare foile albe (de preferat, puse în mape, pe categorii) și bilețele tip post-it pe care să își scrie cuvinte-cheie, acest lucru ajutându-l la învățat.

3. Stick USB

În clasa a V-a începe perioada proiectelor, de cele mai multe ori, fiind nevoie să fie prezentate în format PPT. În plus, va apărea nevoia de a scoate la imprimantă multe hârtii, nevoie care, pentru cei ce nu dețin o imprimantă acasă, poate fi îndeplinită cu ajutorul unui stick USB. Este de preferat ca stickul să fie special pentru elev, pentru a nu exista confuzii sau încurcături cu folderele unuia dintre părinți.

4. Carioci highlighter

Elevul va avea de învățat din ce în ce mai mult în următoarea perioadă din viața sa academică. De aceea, trebuie să poată să trieze informația pentru a o reține pe cea importantă. Acest lucru se realizează prin folosirea unor evidențiatoare, carioci colorate utilizate pentru a marca cuvinte sau propoziții cheie care trebuie reținute de către elev. Faptul că poate colora informația așa cum dorește face ca procesul de învățare să fie mai plăcut.

5. Dicționar

Elevul va întâlni multe cuvinte noi în lecțiile predate sau în cărțile lecturate. Pentru a le putea înțelege și pentru a le ține minte, va trebui să aibă un dicționar la îndemână. Astfel, având răspunsul atât de aproape, va fi mai înclinat să caute și să noteze cuvântul respectiv.

Trecerea la clasa a V-a vine cu multe schimbări pentru copii, atât interioare, cât și exterioare, iar singurele lucruri pe care părinții le pot face pentru ei este să le fie alături și să le asigure instrumentele de care au nevoie pentru a se dezvolta academic într-un mediu cât mai propice.

Sursa foto : pexels.com

Ultimele articole

Explorați mai mult